Sťahovanie

Ako som spomínal nižšie, do Vianoc sme boli rozhodnutí sa nasťahovať.

Na osadenie posledných sadrokartónov (aj so sadrovaním), dokončenie el. rozvodov a sanitu sme si preto najali partiu chalanov, ktorý v relatívne krátkom čase (október-november) dali interiér do takého stavu, že bol pripravený na maľovku a osadenie podlahy.

Počas celej jesene sme priebežne sťahovali škatule z bytu z Petržalky do domu, aby sme toho nemali pri samotnom sťahovaní veľa.

V novembri sme teda svojpomocne vymaľovali a na prelome novembra a decembra sa doladili vážnejšie nedostatky v interiéry (najmä dosadrovanie sadrokartónov).

Začiatkom decembra nám firma pripravila podlahu (marmoleum - príspevok Podlaha II.).

V polovici decembra sme využili vianočné akcie, zakúpili a nechali si doviesť kuchyňskú linku, rozťahovací gauč a základné spotrebiče. Zmontovali sme kuchyňu, osadili spotrebiče, zmontovali novú posteľ, ktorú sme dostali ako dar na poslednú chvíľu.

22.12.2012, teda v sobotu 2 dni pred Štedrým večerom a deň po konci sveta, sme počas dňa sťahovali zvyšné veci z bytu, umyli špinavú podladu (ešte deň predtým sa sadrovalo a vyzeralo nereálne, že tam budeme o 24 hodín spať) a vyčistili všetko, čo sa za taký krátky čas dalo.

Večer o ôsmej sme sa s rodinkou nasťahovali. Vianoce sme strávili v novom domčeku.

P.S.: Samozrejme, čaká nás ešte veľa práce, kým dáme veci do takého stavu, ako sme si to na začiatku predstavovali.